Złożenie wniosku o pozwolenie na broń do gdańskiego WPA

Dominik, z tego co wyżej pisał kndnowak to złożył 8.09 a odebrał na poczcie 25.10.

Jagermaster- może tak być bo u mnie był tylko wywiad z zameldowania a z zamieszkania nie było

Cześć, 2 tygodnie temu złożyłem dokumenty do WPA Gdańsk, stwierdziłem, że zadzwonię i zapytam kto ma moja sprawę i dowiem się czy formalnie jest wszystko w porządku a jeżeli nie to szybko poprawię co trzeba żeby nie przedłużać procedury, w sekretariacie powiedziano mi, że sprawę prowadzi Pani Sylwia i podano mi do niej numer (swoją drogą bardzo miła i pomocna), Pani powiedziała mi, że trochę dziwna rzecz jest bo w systemie mój wniosek jest przydzielony do niej i dwóch innych osób a ona nie ma żadnych moich dokumentów a że była miła to stwierdziła, że pójdzie do kolegów którzy widnieją w systemie i zapyta czy może oni mają moje papiery, okazało się że nikt ich nie ma i zawrócono mnie do sekretariatu :smile: W sekretariacie też oczywiście nic nie mają i nic nie wiedzą i podali następne numery telefonów do innych osób a tam się tylko dowiedziałem, że dokumentów u nikogo nie ma, jak będą je mieli to mogą się wypowiedzieć ale nie wiedzą kiedy. Ktoś miał taką sytuację?

U mnie:
16 lipca złożone kwity jeszcze w starej siedzibie, 16 sierpnia przedłużenie,
18 sierpnia wizyta dzielnicowego,
18 wrzesnia pismo przedłużeniu postępowania, razem z zawiadomieniem o zakończeniu postępowania,
24 października przyszły pocztą decyzje
25 października(sobota) złożyłem przez epuap wniosek o promeski ( bez kombinacji że skrzynkami, prosto do KWP w Gdańsku)
29 października(!) wyszły z wpa
31 października stempel na poczcie
6 listopada(!!) polecony z promesami