Wniosek do PZSS o przedłużenie licencji

A najlepszy jest ten komunikat aby opłacić już rok 2026, żenada…

Gdzie jest te info aby wpłacać już na 2026?
Na forum ani emailu nie widzę…
A co do licencji to pewnie trzeba poczekać jeszcze gdzieś do połowy stycznia a później jeśli klub nadal licencji nie będzie miał to chyba czas zmienić klub bo WPA wiadomo, że błyskawicznie nie działa ale jeśli zostaniemy miesiąc czy więcej bez licencji sportowej to w końcu pozwolenie nam cofną.

tu masz linka do zdjecia o wpłacie na 2026, dobrze że nie na 2027 :slight_smile:

https://imgur.com/9pDnPnd

Ja wiem dlaczego klub nie ma jeszcze licencji. To przez nas wszystkich.
Za duzo cwaniakow porobilo sobie w 2024 starty w pierwszym kwartale i potem nie bylo tlumow w grudniu.
No i niech sie jeden z drugim przyzna-kto przyszedl na ostatni taki poniedzialek (czy jak tam sie nazywa to strzelanie dla najbardziej zatwardzialych spoznialskich)? No kto byl? Pewnie nawet sedziowie nie musieli sie wkurzac, ze o 22 kolejka tych, co sie na 20 zapisywali?
No to teraz mamy. Narobiliscie (bo ja strzelalem w marcu). Nikt teraz w styczniu nie przyjdzie, bo po co ammo tracic bez licencji?

Hejka niech cos sie ruszy bo mam pistolet zamowiony i co jak go odebrac jak licencji sie nie ma?

Co ma licencja do odbioru

1 polubienie

Wcale nie sprawdzam dwa razy dziennie, to ty sprawdzasz dwa razy dziennie…

1 polubienie

A ja wyrobilem starty w lutym, ale bylem tez i w grudniu :rofl:

Dla tych co nie korzystają z Facebooka:
Co do licencji:

1. Złożyliśmy wniosek po raz piąty.

Tym razem na strzelnicę w Zielnowie, ale KSI jako bezpośredni dzierżawca i na wynajętą strzelnicę w Polsce (zupełnie nie nasz region, zaprzyjaźniona strzelnica)

1. Dzwoniliśmy do PZSS, jesteśmy wysoko w kolejce Pani która opiniuje wnioski. Niemniej jeżeli jedna z strzelnic które dodaliśmy do systemu nie spełni licencyjnych wymagań, to najpierw my ręcznie musimy usunąć taką strzelnicę i wtedy dostaniemy licencję na strzelnicę, która spełnia wymagania.

2. Po przyznaniu licencji będziemy chcieli jechać do siedziby PZSS aby ustalić co dokładnie mamy robić w następnym, roku i proponować zmiany do systemu przyznawania licencji, bo obecna sytuacja, gdzie mając i użytkując 3 strzelnice nie możemy otrzymać licencji jest kuriozalna.

Czekamy…

5 polubień

Dziękuję za informację :slight_smile:

No w końcu, jakaś informacja tylko czemu tak późno, wypada trochę lepiej szanować własnych klubowiczów, bo sytuacja dotyczy każdego z nas i wszyscy jesteśmy na razie w tej samej du…e

1 polubienie

Dzięki, na taki komunikat czekaliśmy!
Pytanie, czy nękanie PZSSu pytaniami gdzie jest licencja dla KSI, przeszkodzimy sprawie czy pomożemy? Bo niepokój wśród wielu jest, może i niesłuszny, bo wiadomo że sobie poradzicie, ale sam fakt działania jak kompletne gówno, w sumie bo tak, bo strzelnica nie musi być klubu, jest kuriozalny

A co zrobic, jesli hipotetycznie, klub nie otrzyma licencji?

Zmienic klub

I gdzie znajde taki tani klub, z bezplatnym dostepem do trzech strzelnic i ludzmi bez kija w dupie?

2 polubienia

Pytanie bylo …hipoteczne jezeli klub nie uzyska licencji ,jezeli nie otrzyma klub licencji a chcesz utrzymac swoje pozwolenie na bron.

Szkoda, że KSI nie ma opcji się jakoś dogadać np. ze strzelnicą Czapla w Lublewie (nawet jeśli byłoby to za dopłatą*).
Wiem, że KSI jest zarejestrowane w Gdyni.
Ja jestem z Gdańska i trochę szkoda, że KSI nie ma żadnej strzelnicy długodystansowej w pobliżu Gdańska… 65km (ponad godzina jazdy) do strzelnicy w Zielnowie to jednak za daleko aby mi się chciało - to już wycieczka na pół dnia :slight_smile:

*za dopłatą mam na myśli mniej niż to co strzelnica bierze za przyjście jako osoba “z ulicy”.

1 polubienie

Zostajesz w KSI jako członek - przenosisz tylko licencję sportową. Czyli nadal darmowe strzelnice plus utrzymana licencja sportowa. Nie będę mówił gdzie ale wystarczy użyć Googla i poszukać “najtańszy klub strzelecki w Polsce”.

Coś wiadomo więcej?

Z ciekawości rzuciłem okiem ile osób zapisze się w tym miesiacu na Klamkę Prezesa… i ku mojemu zaskoczeniu jest osób całkiem sporo (pomimo, że bez licencji starty się nie liczą zatem ich zaliczenie niczego poza samopoczuciem nie daje).