Mam pytanie jako jeszcze niedoświadczony:
w 2024 uzyskałem pozwolenie i licencję PZSS, na ostatniej “Klamce” i “Ostatnim poniedziałku” zrobiłem 4 x pistolet, 2karabinek, 1 strzelbę. Pozostała mi jeszcze jedna strzelba. Pytanie: kto składa wniosek o przedłużenie licencji na 2025 ja czy Klub?
składasz przez portal pzss, wniosek trafia do klubu który przesyła go dalej. tylko nie zapomnij wcześniej opłacić składek i daniny dla związku
Hej, a czy można juz składać wnioski o przedłużenie naszych licencji do PZSS, czy czekamy jeszcze na licencje dla KSI na 2025?
Napisałem maila do klubu, czekam na odpowiedz…
Cześć,
Czy cos się zmieniło? Czy dalej czekamy? U mnie status w PZSS bez zmian (brak licencji KSI).
Ok Dzięki Będę trzymał ksiuki żeby szybko dostali
Już nie pamietam jak to było w zeszłych latach ale to już 8-my grudnia a klub nadal nie ma licencji?
Zaraz wszyscy będziemy po terminie…
Widzę, że właśnie wpadł email od KSI. Nie rozumiem tego: " 9. W związku z oczekiwaniem na licencję klubową możliwość wystąpienia o indywidualną licencję sportową będzie najprawdopodobniej dostępna po Nowym Roku." Co to jest indywidualna licencja sportowa? Czy istnieje możliwość, że klub nie dostanie licencji w grudniu? Czy po prostu PZSS się zapchał i wniosek czeka w kolejce?
Tylko czy po nowym roku to już nie jest za późno?
To by oznaczało, że od 1 stycznia nie mamy już licencji sportowej a właśnie to może być przesłanką dla WPA do cofnięcia pozwolenia za “ustanie przesłanki” do wydania tegoż pozwolenia…
Nie wiem jak nasze WPA szybko reaguje na takie “dziury” w licencji sportowej ale z pewnością byłby to niepotrzebny stres…
Oni trzy miesiące rejestrują broń bo się nie wyrabiają a mieli by cofać pozwolenie po kilku dniach?