Mam pytanie jako jeszcze niedoświadczony:
w 2024 uzyskałem pozwolenie i licencję PZSS, na ostatniej “Klamce” i “Ostatnim poniedziałku” zrobiłem 4 x pistolet, 2karabinek, 1 strzelbę. Pozostała mi jeszcze jedna strzelba. Pytanie: kto składa wniosek o przedłużenie licencji na 2025 ja czy Klub?
składasz przez portal pzss, wniosek trafia do klubu który przesyła go dalej. tylko nie zapomnij wcześniej opłacić składek i daniny dla związku
Hej, a czy można juz składać wnioski o przedłużenie naszych licencji do PZSS, czy czekamy jeszcze na licencje dla KSI na 2025?
Napisałem maila do klubu, czekam na odpowiedz…
Cześć,
Czy cos się zmieniło? Czy dalej czekamy? U mnie status w PZSS bez zmian (brak licencji KSI).
Ok Dzięki Będę trzymał ksiuki żeby szybko dostali
Już nie pamietam jak to było w zeszłych latach ale to już 8-my grudnia a klub nadal nie ma licencji?
Zaraz wszyscy będziemy po terminie…
Widzę, że właśnie wpadł email od KSI. Nie rozumiem tego: " 9. W związku z oczekiwaniem na licencję klubową możliwość wystąpienia o indywidualną licencję sportową będzie najprawdopodobniej dostępna po Nowym Roku." Co to jest indywidualna licencja sportowa? Czy istnieje możliwość, że klub nie dostanie licencji w grudniu? Czy po prostu PZSS się zapchał i wniosek czeka w kolejce?
Tylko czy po nowym roku to już nie jest za późno?
To by oznaczało, że od 1 stycznia nie mamy już licencji sportowej a właśnie to może być przesłanką dla WPA do cofnięcia pozwolenia za “ustanie przesłanki” do wydania tegoż pozwolenia…
Nie wiem jak nasze WPA szybko reaguje na takie “dziury” w licencji sportowej ale z pewnością byłby to niepotrzebny stres…
Oni trzy miesiące rejestrują broń bo się nie wyrabiają a mieli by cofać pozwolenie po kilku dniach?
Dziś dostałem info od Karoliny z KSI, żeby wniosek wysłać po nowym roku.
Dopytałem po sąsiedzku klub GCS i Ardeę.
GCS ma licencje od miesiaca a Ardea już od października.
Także najwyrażniej KSI zapomniało złożyć dokumenty do PZSSu…
Pojawił się na chwile wpis na FB, ale już go nie ma, nawet nie mam screena Z tego co pamiętam Związek kwestionuje strzelnice KSI - Zawodników jest dzierżawiona i umowa wygasa w tym roku, Kosakowo bo w jakiś papierach (chyba KW) jest wpis o magazynie obroni a nie ma o strzelnicy, Zielnowo bo Robert z Borysem jako KSI dzierżawią ją od Roberta i Borysa jako Hormon “a to, Panie, nie może tak być”. Ogólnie wygląda, że jakaś Leśna Baba od Leśnych Dziadków postanowiła zrobić mocno pod górkę.
Jakiejś dodatkowej strzelnicy szukają żeby dopełnić formalności. Tak to w skrócie wyglądało.
Mocno słabo, szczególnie jeśli chodzi o politykę informacyjną klubu. W tak ważnych sprawach mogła by korespondencja być prowadzona na bieżąco z klubowiczami. Inna sprawa, że strzelnica w Gdańsku zawsze była wynajmowana i jakoś nikomu to nie przeszkadzało. Zastanawiam się o co tam szczegółowo poszło.
Mocno słabe to mało powiedziane. Władze klubu bujają w chmurach zamiast zająć się podstawami. Od dzisiaj każdemu z członków klubu WPA ma podstawę cofnąć pozwolenie na sport.
Myślałem, że coś drgnęło bo w poniedziałek pojawiła się na stronie PZSS informacja, że KSI nie ma ważnej licencji P,K,S na 2024 i 2025 ale dzisiaj jest znowu tylko 2025.
Jakieś wieści? Sytuacja troszkę niepokojąca.
Przynajmniej na klamce w styczniu nie będzie tłoku