Zwiększanie limitu pozwolenia na borń sportową

Czołem.

Mam problem, nie mam już promes na sportową. Czy ktoś w klubie ma wzór wniosku o zwiększenie ilości w pozwoleniu na broń sportową i się podzieli?

Pozdrawiam

Zwiększyłem sobie do 46 szt ale na kolekcję. Jeśli chcesz to wieczorem mogę Ci wysłać.

Siema!

Pewnie!

Nie znajdziesz wzoru wniosku, ponieważ rozszerzanie decyzji jest na tyle niszowe, że mało kto się w to bawi - po to klub zaleca wnioskowanie o sport i kolekcję jednocześnie, żeby nie było trzeba, bo mało kto zapełni całą decyzję 5+30.

Jeśli potrzebujesz inspiracji co do tego, co wpisać w uzasadnieniu, to pozwolenie w celu sportowym służy ci do startowania w zawodach, więc uzasadnij rozszerzenie tym, że startujesz w zawodach. Możesz nawet załączyć taki fajny kwitek, który nazywa się “komunikat”, co potwierdzi, że faktycznie w nich startowałeś. Każda konkurencja na Klamce, każda klasa sprzętowa w IPSC, każdy dystans w long range w końcu wymaga nieco innego sprzętu. Przecież nie będziesz ściągać z pistoletu kolimatora na zawodach, żeby się dostosować do klasy Production, jeśli masz pistolet przewidziany do Production Optics, bo do kolejnych zawodów musiałbyś znowu ustawiać zero :wink:

1 polubienie