Pytanie techniczne czy po rejestracji kolejnej broni przez ePuap sami dostarczamy książeczkę posiadania broni aby dopisać broń ?
czy czekamy na kontakt z WPA ?
No i już się dowiedziałem
info z wpa ; mam czekać ok 2 tygodnie / aż kancelaria przydzieli sprawę / i ktoś dostanie ją do realizacji,
wtedy kontaktować się z kancelarią w celu ustalenia kto ją dostał a potem kontakt z tą osobą w celu dokonania wpisu w książeczce.
A miało być szybciej przez ePuap ![]()
![]()
Ale wiesz że ePUAP to tylko forma dostarczenia wniosku a nie jego rozpatrzenie? Możesz pójść po kilku dniach z ponagleniem w ręku i jak nie załatwią od razu to zostawiasz ponaglenie i na następny dzień masz telefon że możesz przyjść z książeczką. Tak to działa.
P.s. nie wierz ze w ciągu 2 tyg przydzielą prowadzącego, nie łudź się że osoba prowadząca zmieści się w tygodniu czy dwóch. Moja rejestracja po 20 dniach nie miała prowadzącego, a aktualnie przerabiają wnioski z października/ listopada.
Dziękuję za info zdaje sobie sprawę że ePuap to forma dostarczenia wniosku ale miałem nadzieje że usprawni to cały proces. Poprzednio czekałem prawie 1,5 mięsiąca na rejestrację i wpis ale chyba się nic nie zmieniło na lepsze. ![]()
A jak to wygląda formalnie z użytkowaniem takiej broni? leży i czeka grzecznie w sejfie bo brak wpisu uniemożliwia legalne posiadanie tak?
Nie, biorę fakturę zakupu i testuje nową broń na strzelnicy, zakup zgłoszony w terminie i teraz czekam na wpis do książeczki i już👍🏻
W końcu koniec ale sympatycznie zakończony. Zadzwonił do mnie gość z wpa i powiedział że mam podjechać do nich aby mógł zrobić wpis w książeczce
na miejscu trwało to kilka minut w sumie
/ tak nie licząc okresu świątecznego i noworocznego trwało krótko
/