Dzień dobry. Mam już psychologa ale do orzeczenia potrzebuje jeszcze psychiatrę. Czy ktoś z Was może mi polecić gdzie najlepiej zrobić takie badanie? Z góry dziękuję.
komplet: psychiatra i psycholog umówisz i zrobisz z w przychodni na Oksywiu ul. Podchorążych 10A
https://goo.gl/maps/ARcbfVLLZrSxAw46A
nic nie trzeba tłumaczyć, lekarze doskonale wiedzą jakie zakresy i zaświadczenia obowiązują
jeśli dopiero składasz na sport czy kolekcie lub obie kategorie polecam dopisać sobie “dopuszczenie” na orzeczeniu
wtedy do wpa składasz trzeci wniosek, odręczny nawet, o dopuszczenie na podstawie tych samych badań
dopłacasz 17zł do urzędu w efekcie otrzymasz decyzje “dopuszczenie” do broni powierzonej, np klubowej, służbowej itd
Czy kompletne badania można gdzieś wykonać bliżej Sopotu?
Na orzeczeniu nic nie dopisujemy, na orzeczeniach lekarskich nie ma rozróżnienia na sportowe, kolekcjonerskie czy dopuszczenie.
Są dwa punkty, a jeden z nich brzmi:
- nie należy do osób wymienionych w art. 15 ust, 1 pkt 3 ustawy z dnia 21 maja 1999 r.
o broni i amunicji i może dysponować bronią;
Jedno orzeczenie na dwa pozwolenia i dopuszczenie.
To jaki wniosek złożysz zależy od Ciebie, wiadomo ,że logiczniej i ekonomiczniej jest
od razu złożyć sport + kolekcjonerkę + dopuszczenie mając jedno badanie w garści.
mnie psycholog podczas wypełniania dokumentacji, w czasie badania - pytał o zakresy
ja nic nie dopisywałem, lekarz to zrobił w zakresie gdzie określa cel orzeczenia
U mnie na orzeczeniach nie ma celów, lekarze też nie pytali o cele, chociaż im wspomniałem o nich, zakładam ,że wszystko jest w porządku z orzeczeniami.