Najem długoterminowy samochodu

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

No dobra ale 2 pytania

Czy w trakcie umowy można zmienić limit kilometrów?

W trakcie umowy jest możliwość zmiany limitu kilometrów, oczywiśćie rata będzie wtedy odpowiednio wyższa. Koszt przekroczenia limitu kilometrów jest wypisany w umowie tak więc wszystko jest jasne od samego początku.

Jak z ewentualnymi uszkodzeniami auta? Czy odpowiadam za to?

Jest coś takiego jak AC, a samochód w najmie ma pełne AC.

Jak tutaj może wyglądać kwestia zwrotu? W jakim stanie powinno wrócić auto w sytuacji w której kończy się umowa. No i jeśli mi się samochód spodoba to czy mogę przedłużyć umowę alby auto wykupić?

Za normalne użytkowanie nie powinni Ci policzyć praktycznie niczego ( typu jakieś drobne zarysowania czy plamki na tapicerce). Jeśli już coś dopłacasz to za użytkowanie ponadnormatywne. Jeśli jednak z własnej winy w coś większego przywalisz i jeśli uszkodzenie bedzie większe, to musisz albo samodzielnie naprawić albo Ci doliczą. Zresztą wszystko będziesz miał w umowie.

Ogólnie jak są to jakies drobne pierdoły to nikt nie powinien się czepiać.

Jeśli będziesz chciał wykupić auto to lepiej moim zdaniem zdecydować się na leasing. Wynajem bardziej opłaca się w sytuacji w której chcesz po zakończeniu umowy wymienić samochód na inny. Jednak z tego co wiem to jest taka opcja, można wykupić.

Ja jeszcze wspomnę, ze najem jest łatwiej otrzymać niż leasing. W przypadku leasingu mocniej Cię prześwietlają pod katem zdolności kredytowej. I również mogę polecić zgłsozenie się do Masterlease, w porównaniu do innych firm finansowy wychodzi naprawdę ok.