Problem z dopchaniem sie do egzaminu
na stronie PZSS jest zakładka z terminami (elegancko)
sprawdzam jest egzamin w naszym klubie 23.04 pomyślałem super patrzę dalej zapisy od 9/04 od 21:15 spoko na święta pojechałem do rodziny wróciłem późnym wieczorem , dobra zapisze sie rano. Rano loguje sie a tam zonk brak miejsc !
No niemożliwe
następny egzamin 21/05 w Chojnicach
A jak ktoś chciałby we własnym klubie na znanej strzelnicy to musi mieć dużo szczęścia żeby siedzieć przed kompem zdarzyć kliknąć przed innymi
Jakieś porady ???
Szybko klikać albo zdawać w innym klubie.
Innej opcji nie ma. Na zawodników rozchodzą się w kilka minut, w zeszłym miesiącu na Jaśkowa były jeszcze następnego dnia.
Możesz jeszcze zaglądać na pzss może ktoś zrezygnuje i się miejsce pojawi
Na początku roku były egzaminy w Miszewku i na Litewskiej i dosyć długo mieli wolne miejsca. Na Litewskiej połowa miejsc poszła w parę minut. Podobno na Zawodników wszystko schodzi od razu. Jedyna opcja to wbić datę i godzinę zapisu ze strony PZSS w kalendarz i czekać.
Swoją drogą terminy na stronie PZSS pojawiają się czasem z opóźnieniem, pytając w klubie można poznać datę szybciej. Podzwoń po strzelnicach lub klubach, może planują termin na 7 maja.
Kolego, nie trać ducha! Zapisuj się nas inne terminy i sprawdzaj czy zwolniły się miejsca na ten wymarzony. Czasem tak bywa, bo uczestnicy rezygnują z różnych powodów.
Mialem podobnie i tak mi ucieklo pol zeszlego roku. Nie ma co czekac, zapisz sie na najblizszy termin w jakim kolwiek klubie w pomorskim, pojedz kilka dni przed egzaminem tam i potrenuj dokladnie na tym sprzecie ktory bedzie na egzaminie. Mi to zapewnilo spokojny egzamin w styczniu.
Nie odkładać do rana…
Niestety smutna rzeczywistość która mnie też dopadła, czekam do maja. Powodzenia
Nie ma co wybredzać z egzaminem.
Dużo chętnych od roku.
Ja zdawałem rok temu zaraz po tym jak rosja zaczęła wojne i filtrowałem zwyczajnie po Gdańsku (wolne miejsca na egzamin kończyły się w 30-60 minut po rozpoczęciu zapisów).
90% ma samochód więc podjechać te 5-10km to żaden problem.
W sumie teraz tak dużo osób ma pozwolenie, że podobnie zaczyna się robić z zawodami o klamkę prezesa w KSI.
Zaczynają się zapisy i 50% miejsc zajęte jest już 30-40min później.
Jak tak dalej pójdzie to za rok problem będzie z samym utrzymaniem licencji bo nie da się łatwo na zawody zapisać
Ja miałem pecha, że nigdy nie dostałem pistoletu na egzaminie, jaki mówili, że będzie. Był inny. Lepiej jednak postrzelać z innych, bo zamiast CZ będzie Margolin siał postrach.
Ja właśnie zapisałem sie na ten egzamin. Dokladnie od 21.10 odświeżałem strone i równo o 21.15 sie zapisałem a po jakiś 20min nie było już miejsc.
Czy ktoś z bardziej doświadczonych podpowie jak wygląda kwestia lekarza na patent - 19.05 KSI w gdańsku.
Ile wcześniej trzeba być? Czy idzie na bieżąco? Czy płatność tylko gotówką?
Gotowka. Przed egzaminem chwilę
Dzięki za info.
Widzialem ze wskoczyl termin na egzamin na KSI w Kosakowie na poczatek czerwca, kojazy ktos moze jak tam wyglada zaliczenie karabinu ? Mam poprawkę i zastanawiam sie czy tez jest pneumatyk na 10m jak na zawodnikow czy boczniak na lezaco na 50m ?
" SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA NASZĄ NOWO OTWARTĄ STRZELNICĘ SPORTOWĄ „KRYPA KOSTKA” – W PEŁNI NOWOCZESNA STRZELNICA DYSPONUJĄCA 10 TORAMI DO STRZELANIA ORAZ DŁUGOŚCIĄ OSI 25 METRÓW."
jak jest tam tylko 25m to raczej boczniaka na 50 nie zrobią
Część
Napiszę ktoś jak wyglądał egzamin z 19.05?
Bylo troche tloczno na zewnatrz jak sie wszyscy zebrali ale ogolnie fajny klimat. Najpierw po godz 9 byl lekarz ktory podbijal kwity, potem po kilkanascie osob wchodzilismy na test na osi 15. Potem na osi 25 byl pistolet i strzelba, a na koniec karabin znowu na osi 15. Sprawnie szlo ale trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. Przed 12 jakos wyszedlem. Egzaminatorzy spoko , pytania ogolne z bezpieczenstwa zadawali, poza tym na karabinie ktory poczatkowo podobno pytal o olimpijczykow w strzelectwie ale jak byla moja kolej to mu przeszlo. Ostatecznie tylko karabin oblalem , ale juz mam poprawke na strzelnicy obok i zobaczymy jak tam pojdzie.
A jak wyglądało samo strzelanie czy był karabin z podpórką?
I z jakich broni były konkurencję?
Pistolet to Browning Buckmark , strzelba nie pamietam (chyba mossberg). Karabin byl pneumatyk z podporka ale pomimo ze to 10m i skupienie musi byc w okregu o srednicy 2cm to te 4 wymagane mi nie weszly. Ostatecznie patent dostalem - ale na razie tylko na pistolet i strzelbe